JAMON IBERICO

175

Wil je ook thuis genieten van de overheerlijke Jamon Iberico “Pata Negra” producten? Wij verkopen alle Iberico producten van Campo Izquierdo.

Pata negra (“zwarte poot”) is in de volksmond de gebruikte term voor de Spaanse Iberico ham die tot de beste rauwe hamsoorten wordt gerekend. De ham wordt voornamelijk in Zuidwest-Spanje geproduceerd.

Wij verdelen de Jamón Ibérico Recebo en de Jamón Ibérico Bellota, de exclusiefste en duurste Spaanse ham. Wat betreft de rijping wordt een verschil gemaakt tussen de Bellota (maximale voeding met eikels en vrije uitloop) en de andere soorten Iberico. Omdat er veel meer olie in het vlees aanwezig is afkomstig uit deze eikel dient de ham dan ook automatisch langer te drogen of rijpen.

De voorpoten worden meestal gedurende 14-18 maanden gerijpt, de achterpoten 24-26 maanden. Wordt een achterpoot langer dan 30-36 maanden gerijpt dan wordt de term Reserva of Gran Reserva gebruikt, echter deze is niet in wetgeving vastgelegd, maar geeft alleen aan dat de ham langer dan de gewone ham is gerijpt.

De smaak van de exclusiefste “Bellota” ham is niet alleen voor kenners zeer bijzonder. Elke liefhebber van gedroogde hamsoorten weet deze ham zeker te waarderen.

Contacteer ons voor meer informatie over onze Iberico producten

Top